Consiliul Județean Ialomița continuă să premieze excelența în educație.

Published On: noiembrie 14, 2024Last Updated: noiembrie 20, 2024By

Valoarea totală a premiilor pentru anul școlar 2023-2024 se ridică la 296.350 de lei

 

Sala de ședințe a Consiliului Județean Ialomița a găzduit marți, 12 noiembrie,  evenimentul public în cadrul căruia au fost acordate directorilor a 28 de unități din sistemul de învățământ preuniversitar de stat premiile de excelență meritate de elevii și cadrele didactice care i-au pregătit în vederea participării la olimpiadele și concursurile școlare.

Practic, oficialii CJI au înmânat directorilor școlilor și liceelor diplomele de excelență, prilej cu care au fost semnate și contractele de finanțare în vederea acordării granturilor ce vor recompensa pe participanții la concursurile de profil.

Premiile oferite din bugetul județean în cadrul programului demarat în urmă cu 9 ani au răsplătit eforturile unui număr de  624 de elevi.

Olimpicii ialomițeni au fost recompensați cu 158.850 de lei, sumă din care 123.500 de lei reprezintă cuantumul premiilor individuale în valoare de 500 de lei fiecare, 32.400 cea a premiilor pentru echipe – câte 100 de lei pentru fiecare dintre cei 324 de elevi componenți ai celor 29 de echipaje premiate și 1900 de lei cuantumul celor 38 de premii acordate tinerilor artiști din Corul „Voces“ al Liceului de Arte „Ionel Perlea“ din Slobozia. La sumele menționate anterior se adaugă 1050 de lei cu care au fost recompensați cei 15 membri ai echipei de robotică de la Colegiul Național „Mihai Viteazul“ din Slobozia, ocupanți ai locului secund la faza națională a concursului de robotică.

Fiecare dintre cei 275 de profesori îndrumători au fost recompensați cu câte 500 de lei pentru efortul depus în procesul de pregătire  a olimpicilor ialomițeni.

 

Clasamentul întocmit de oficialii Consiliului Județean Ialomița în funcție de valoarea premiilor obținute este dominat de Colegiul Național „Mihai Viteazul“ din Slobozia cu 62.750 de lei, urmat de Liceul de Arte „Ionel Perlea“ cu 60.600 și de Liceul Teoretic „Carol I“ din Fetești cu 31.200 de lei.

Ierarhia primelor 10 dintre cele 28 de școli incluse în 2024 în programul județean ce recunoaște și premiază excelența în educație include și Școala Gimnazială nr. 3 Slobozia cu 25.700 de lei, Colegiul Național „Grigore Moisil“ din Urziceni – 18.800, Liceul Pedagogic „Matei Basarab“ din Slobozia – 17.500, Școala Gimnazială „Sfântul Andrei“ Slobozia – 16900, Liceul Tehnologic „Înălțarea Domnului“ Slobozia – 9000, Școala Gimnazială „Alexandru Odobescu“ Urziceni – 8.200 și Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza“ Slobozia – 6.600 de lei.

La școlile gimnaziale „Ion Heliade Rădulescu“ Urziceni și „Arhanghelii Mihail și Gavril“ Munteni Buzău vor ajunge premii în valoare de 5.000, respectiv 4000 de lei iar câte 3.000 de lei vor recompensa eforturile elevilor și cadrelor didactice de la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară Fetești și Liceul Tehnologic „Sfânta Ecaterina“ Urziceni, respectiv școlile gimnaziale „Aurel Vlaicu“ Fetești, „Apostol D. Culea“ Sudiți și Școala Gimnazială Dridu.

2600 de lei vor ajunge la olimpicii Școlii Gimnaziale Bordușani, câte 2000 la cei de la Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur“ Slobozia și Școala Profesională „Areta Teodorescu“ Grivița, 1900 la Școala Gimnazială Mihail Kogălniceanu și 1600 la vecinii de la Școala Gimnazială „Constantin Gurgu“ Gura Ialomiței.

Câte 1000 de lei vor ajunge la Liceul Teoretic „Paul Georgescu“ Țăndărei și școlile gimnaziale din Albești, Bărbulești, Coșereni și Perieți.

Pentru Marian Pavel, președintele Consiliului Județean Ialomița, acordarea granturilor reprezintă încă o dovadă că investițiile masive în infrastructura județeană de educație sunt dublate de gestul firesc de recunoaștere a meritelor celor mai buni dintre cei buni. În plus, șeful administrației județene a ținut să evidențieze și faptul că sumele alocate programului de recunoaștere și premiere a excelenței în educație sunt în creștere constantă:

În același spațiu de idei s-a încadrat și discursul secretarului general al județului. Adrian Ionescu a punctat și faptul că și-ar dori ca sumele alocate din bugetul județean să contribuie la evoluția olimpicilor ialomițeni și la rămânerea acestora acasă, astfel încât Ialomița să poată beneficia din plin de cunoștințele și aptitudinile lor:

La rândul său, vicepreședintele Cătălin Grigore, profesor cu experiență de mai  bine de 25 de ani la catedră, a punctat în legătură cu faptul că inițiativa administrației județene de premiere a celor mai merituoși dintre elevii și profesorii ialomițeni reprezintă și o motivație pentru alți tineri din Ialomița:

Olimpicii ialomițeni și îndrumătorii lor vor fi premiați în cadru festiv  după alegerile parlamentare și prezidențiale.

Conform datelor centralizate la nivelul Consiliului Județean Ialomița, de la debutul programului de premiere a excelenței în educație, în anul 2015, au fost alocați 1.570.000 de lei pentru nu mai puțin decât 3584 de elevi și 1406 de cadre didactice.

Diami

Primeste stiri prin e-mail

Abonează-te acum pentru a primi noutăți exclusive și oferte speciale direct în inboxul tău!

Leave A Comment