Consiliul Județean Ialomița este legal constituit, cu vicepreședinți aleși

Published On: octombrie 17, 2024Last Updated: decembrie 5, 2024By

Legislativul județean, în formula rezultată în urma alegerilor locale din 9 iunie s-a reunit în prima ședință din noua legislatură

 

26 dintre cei 28 de consilieri județeni aleși să-i reprezinte pe locuitorii județului în legislatura 2024-2028 au depus jurământul de credință față de cei care le-au încredințat misiunea.

Votul popular de la începutul verii a stabilit că în componența ,,viersiunii 2024” a Legislativului județean vor fi 17 consilieri PSD, 7 PNL și, ca un element de noutate, nu mai puțin  decât 5 aleși din partea Alianței pentru Unirea Românilor.

Lista detaliată a noilor consilieri îi include pe Viorel  Nică ( decanul de vârstă și de mandate al Consiliului Județean Ialomița – care a depus jurământul pentru a șaptea oară în calitate de consilier), Emil Cătălin Grigore – vicepreședintele în exercițiu, Iulia Magdalena Grecu, Elisabeta Beciu, Nicoleta Toma, Luminița Șuican, Alexandru Stoica ( absent de la ședința de constituire din  motive personale), Mihai Neacșu, Gigi Petre, Marius Ștef, Sorin Lache, Ion Niță, Ilie Sima, Vlad Nițescu, Ștefan Alexandru (,,mezinul” echipei social-democrat) și Mihai Neacșu – favorit confirmat ulterior pentru ocuparea funcției de vicepreședinte al Consiliului.

Liberalii vor fi reprezentați  în Consiliul Județean de Dragoș Soare – lider de grup, Rodica Luminița Barcari, Silviu Mihai, Iulian Mareș, Leonida Mandache, Bogdan Broșteanu și Gheorghe Ștefan Nistor (absent de la ședința de constituire din motive personale)

Alianța pentru Unirea Românilor va fi reprezentată în Legislativul județean de Silviu Oancea, Vasile Ghinea, Aurelian Lupea, Vasile Dobrescu și Viorel Pârvu.

În cadrul ședinței de constituire, Adrian Ionescu – secretarul general al județului, a precizat și faptul că  doi dintre consilierii județeni aleși în urma votului din iunie au renunțat la mandatele obținute. Este vorba despre Marian Pavel – ales președinte al Consiliului Județean Ialomița și de liberalul Dragoș Costin Telehuz, cele două mandate urmând să fie completate din lista de supleanți transmisă Tribunalului Ialomița de oficialii PSD, respectiv PNL Ialomița.

Conform Codului Administrativ, numărul consilierilor județeni este stabilit prin raportare la populația județului, ceea ce înseamnă că în mandatul 2024-2028 ialomițenii vor fi reprezentați de 29 de aleși. Repartizarea acestora pe formațiuni politice se face, firesc, în funcție de rezultatele alegerilor locale.

Marian Pavel, președintele Consiliului Județean Ialomița, a punctat, în discursul cu care a inaugurat cel de-al doilea mandat la conducerea administrației județene, faptul că ședința de constituire reprezintă un veritabil ,,moment zero” pentru cei trimiși de electorat în forul deliberativ:

La doar o zi după ședința de constituire, consilierii județeni s-au reunit în ședință extraordinară pentru alegerea celor doi vicepreședinți.

 

Cătălin Grigore și Mihai Neacșu au fost propunerile grupului PSD din Consiliu iar Alin Pârvu a fost propus de grupul AUR în timp ce liberalii nu au făcut nici o nominalizare pentru cele două posturi de ,,secunzi” ai președintelui Pavel.

În urma votului secret, Cătălin Grigore a fost ales cu 18-5 în ,,duelul” contra candidatului AUR iar Mihai Neacșu a fost validat în funcția de vicepreședinte cu 20 de voturi ,,pentru”.

 

Diami

Primeste stiri prin e-mail

Abonează-te acum pentru a primi noutăți exclusive și oferte speciale direct în inboxul tău!

Leave A Comment