La Spitalul Județean de Urgență Slobozia continuă cursurile de parenting
După debutul cu succes consemnat pe 11 aprilie, „Manualul de utilizare a bebelușului“ se redeschide joi, 16 mai
Cea de-a doua sesiune a ciclului de întâlniri lunare cu părinții organizate de Spitalul Județean de Urgență va avea loc cu începere de la ora 12.00, la Cargo Business Center (fosta clădire Proiectări), etajul 2, camera 202, bulevardul Chimiei nr. 2.
Cursul este și de această dată gratuit dar organizatorii atrag atenția în legătură cu faptul că locurile sunt limitate la cel mult 20 de cursanți. În acest context, înscrierile se fac telefonic, la numărul 0740.150.036, după regula „primul venit, primul servit“
Întâlnirea de joi va încerca să ofere răspunsuri la un set de 13 întrebări legate de momentele premergătoare nașterii dar și de cele inerente perioadei imediat următoare venirii pe lume a nou-născutului:
Vine bebelușul. Ce trebuie sa am în bagajul pentru maternitate?
Ce se întâmplă imediat după naștere? Unde este dus bebelușul meu? Ce înseamnă Terapie Intensivă Neonatala?
Ce se întâmplă dacă nasc înainte de termen? Ce înseamnă pre maturitate?
Ce mănâncă bebelușul meu? De ce laptele de mama este cel mai bun?
Dacă am nevoie de formula de lapte în completarea sânului, de ce o administrez la seringă? De ce nu e bun biberonul?
Bebelușul meu nu se atașează bine la sân (nu suge bine, mă doare, îmi face răni). Ce e de făcut? Cine mă ajuta în aceasta situație?
Cum schimb scurticelul murdar? Trebuie sau nu să îl înfăș pe micuț? Stiluri de înfășat.
Cum fac toaleta buricului în primele zile? Dar a năsucului? Dar a ochișorilor?
Ce înseamnă icterul? E periculos? Cum se tratează?
Ce înseamnă screening neonatal și de ce este important sa îl testez pe bebelușul meu în maternitate?
Ce vaccinuri se fac în maternitate și de ce sunt importante?
Am plecat acasă. Ce trebuie sa urmăresc în primele săptămâni? Care sunt semnele de alarma care sa ma aducă cu nou-născutul la spital?
Medicul de familie: un prieten apropiat. De ce e importanta vizita la cabinetul de Medicină de familie în prima luna de viată.
Gazdele evenimentului de joi au ținut să precizeze că lista de mai sus nu este exclusivă și că vor încerca să dea curs oricăror altor nedumeriri / îngrijorări / curiozități care vor apărea pe parcursul cursului.
În același timp, sunt încurajați să dea curs invitației și cei care vor fi aproape de viitoarele mămici, în ideea că ei sunt cele mai importante persoane din viața lor de după naștere: „ Credem că e important să le susțineți atât cu empatie, dar și cu informații corecte și mai ales de actualitate“ se arată în invitația lansată de oficialii Spitalului Județean de Urgență Slobozia.